En arbetsplats där alla trivs
Utbildning för dig som vill bidra till hållbart och
inkluderande arbetsliv också för den med npf*
* npf är förkortning för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som adhd och autism

"En fantastisk utbildning! 
Den borde vara en självklar del av varje chefsutbildning." 
/ tidigare deltagare

Har du provat allt?

Lägger du återkommande tid och energi på svårlösta samarbetsproblem och konflikter i arbetsgruppen? Eller på att hantera misskötsel, ohälsa och frånvaro hos medarbetare?

Du har säkert återvänt många gånger till dina 'vanliga' ledarskapsverktyg. De brukar ju fungera bra. Men ändå återkommer problemen. Hur kommer det sig?

Du kanske till och med börjar tvivla på din egen förmåga som ledare? Gör inte det. Ta istället ett steg tillbaka för att förstå vad som ligger bakom beteendet. 

Du behöver nya verktyg

Många gånger finns det dolda utmaningar bakom beteendet som beror på adhd, autism eller någon annan neuropsykiatriska funktionsnedsättning (npf). Då behövs nya verktyg och insikter.

Jag ger dig:

  • kunskap om npf så du känner igen kärnsymptomen och slipper misstolka dem
  • strategier som kompenserar för det som är svårt
  • verktyg att coacha dig själv och agera stödjande i utmanande situationer

Din satsning är bra för alla

Utbildningen rustar dig som ledare att lyckas med samarbete, kommunikation, skötsamhet och närvaro — trots npf — samtidigt som du drar nytta av mångfaldens fördelar.

Resultatet blir ökad trivsel och arbetsglädje vilket ger ökad produktivitet och kvalitet. Det i sin tur leder till ökad lönsamhet.

Ett hållbart och inkluderande arbetsliv också för medarbetare med npf gynnar alla. Medarbetare, chefer och hela organisationen. 🙌

Varma ord från deltagare

"Boel är genial när hon navigerar oss deltagare genom utbildningen.
Tänk om jag vetat vad jag vet idag om npf på jobbet. Så mycket bättre chef jag skulle varit under mina nästan 20 år i rollen. " 

"Det viktigaste jag tar med mig är vilken skillnad det blir om jag ser en jobbig medarbetare eller en medarbetare som har det jobbigt." 

"Jag tar med mig vikten av att coacha mig själv för att kunna coacha mina medarbetare."

"Du är rätt person på rätt plats! Lätt att lyssna på, tydlig och så engagerad."


Upplägg

När?
Utbildningen omfattar 2 halvdagar. Välj utbildningstillfälle: 

  • 29 februari & 5 mars, kl 8 - 12 
  • 17 & 23 april, kl 8 - 12
  • 28 & 31 maj, kl 8 - 12

Vad?
Utbildningen genomförs som distansutbildning via zoom. 

  • Teoretiska genomgångar varvas med övningar och reflektioner.
  • Efter utbildningen ingår 2 x 90 minuter gruppcoaching där du får hjälp med dina utmaningar samtidigt som du lär massor av de andras.

För vem?

  • För dig som är chef, ledare eller HR-specialist
  • För dig som är ledare i andra sammanhang än i arbetslivet

Pris per person?
4.900 kr (exkl moms)

Är ni flera deltagare från samma organisation ges 10% rabatt från den 3:e deltagaren.

Andra datum?
Kontakta mig för andra datum eller anpassad kurs på plats hos er eller online. 


Referens

"Boel har gett mig nya perspektiv och nya glasögon att se världen och människor ur vilket jag är mycket tacksam för.

Boel har en djup kunskap inom npf och ett förhållningssätt i att förstå vad som finns bakom varje människas beteende som jag är väldigt glad att jag har fått ta del av. Boels kunskap och erfarenhet inom npf skapar nya perspektiv, ruckar på massa egna gamla sanningar samt skapar en bredare förståelse för omvärlden.

Den kunskap Boel förmedlar i sina föreläsningar och utbildningar är oerhört äkta, vilket jag själv tycker är den viktigaste delen i en föreläsning. Äktheten baserar sig i hennes personliga erfarenheter av npf men också i allt hon förkovrat och utbildat sig i knutet till ämnet.

Som ledarskapskonsult har Boel fått mig att förstå behovet av den kunskap hon sitter på. Den behövs på många fler arbetsplatser och dess ledare och medarbetare. Föreläsningarna ger kunskap, insikter och framför allt konkreta verktyg i hur man kan förhålla sig till och stötta människor i sin närhet med npf.

Jag hoppas fler ska förstå hur Boels föreläsningar och utbildningar kan göra skillnad på riktigt, för verksamheter och dess arbetsmiljöer."

/ Emelie Palmér
Ledarskapskonsult och ägare Growing Leaders AB


UTBILDARE

Boel Olin

Kognitiv npf-coach, föreläsare och VD för Bredvid NPF-coach

Boel är diplomerad kognitiv NPF-coach och har nästan 20 års erfarenhet av att leva med npf i familjen. Dessutom har hon över 10 års erfarenhet som IT-konsult och över 10 års erfarenhet som verksamhetsutvecklare och verksamhetsarkitekt.

Hennes förmåga att föreläsa, utbilda och facilitera workshops både på strategisk, taktisk och operativ nivå i olika organisationer, är något som uppskattas av många.  

"Min inspiration och drivkraft är mina två barn som båda har flera npf-diagnoser och relaterade tillstånd. Jag vet av egen erfarenhet hur kämpig, utmanande och utmattande vardagen kan vara.

Men jag har också fått uppleva när det vänder! Det vill jag dela vidare till dig som vill få vardagen med npf att fungera —hemma, på jobbet eller på fritiden. 💚" 

Välkommen att kontakta mig om du har frågor