FÖRELÄSNING

Trygga läger med npf

Möter du också barn och ungdomar som har myror i brallan, har svårt att tolka social koder, inte följer dina instruktioner eller lätt hamnar i konflikter?  

Hur bemöter du det som ledare? Hur hanterar du utmanande situationer som påverkar både de andra deltagarna och dig som ledare?
 
Tänk om anledningen bakom beteendet är att barnet kämpar med dolda utmaningar som beror på adhd, autism eller någon annan neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (npf)?

Föreläsningen syftar till att rusta dig som lägerledare att bidra till roliga och trygga läger också för barn och ungdomar med npf.

Med lite kunskap om npf känner du igen symptomen och slippa misstolka dem. Du bemöter barnen med nyfikenhet. Du har kunskap och verktyg att agera stödjande och förutsägbart - något som är helt nödvändigt för några, och bra för alla.  

Föreläsningen kombineras med fördel med en workshop där ni direkt omsätter era nya kunskaper om npf till hur ni konkret planerar och genomför lägret för att skapa trygga läger också för barn med npf.

För dig som:

  • är ansvarig för läger
  • är ledare på läger

FÖRELÄSARE

Boel Olin

Kognitiv NPF-coach, föreläsare, utbildare och driver Bredvid NPF-coach.

Boel är diplomerad kognitiv NPF-coach och har 20 års erfarenhet av att leva med npf i familjen.  

Tidigare erfarenheter omfattar över 15 år inom IT (bland annat som systemutvecklare, lösningsarkitekt och IT-konsult) och över 10 år som verksamhetsutvecklare och verksamhetsarkitekt.    

Hennes förmåga att föreläsa, utbilda och genomföra workshops är något som uppskattas av många.    

"Min inspiration och drivkraft är mina två barn som båda har flera npf-diagnoser och relaterade tillstånd. Jag vet av egen erfarenhet hur kämpig, utmanande och utmattande vardagen kan vara.    

Men jag har också fått uppleva när det vänder. Det vill jag dela vidare till dig som vill få vardagen med npf att fungera —hemma, på jobbet eller på fritiden.💚"  
/ Boel


Varma ord från referenser

"Vi på Sport for Life har varje sommar en familje- och sportvecka på Gullbrannagården. Inför detta år ville ta ett nytt grepp och göra veckan mer inkluderande för alla åldrar och samtidigt bredda oss och skapa bättre förutsättningar för för personer med NPF att kunna vara med.

Vi hade som ett led i detta förmånen att ha Boel med oss både inför och under veckan. Hennes kompetens och förmåga att ödmjukt och med respekt både träna övriga ledare inför veckan men också hjälpa till i bemötandet av NPF-familjer under veckan har varit ovärderligt.  

Det gav en trygghet och stabilitet i ledarteamet som spred sig ut över hela veckan som vi inte skulle ha haft annars.    

Boels ytterligare bidrag med både föreläsning och individuella coachingsamtal för familjer var oerhört uppskattat och gav veckan den spetskompetens och kvalitet som vi vill ha och eftersträvar.    

Vi är med andra ord inte bara nöjda med Boels förmåga att förmedla sin kompetens vidare utan även hennes varma sätt att bemöta människor oavsett tidigare erfarenheter av NPF.  Vi ser mer än gärna ett fortsatt gott samarbete med Boel och kan rekommendera henne varmt till andra liknande sammanhang." 

Johan Lagerbeck
Verksamhetsledare Sport for Life

Hör av dig

Låter föreläsningen intressant?
Hör av dig så skräddarsyr vi ett upplägg som möter era behov.