FÖRELÄSNING

Anpassade måltider för elever med npf

Skolmåltider ger möjlighet till energipåfyllnad och återhämtning under elevernas arbetsdag. Det är viktigt för alla elever. Men än viktigare för elever med npf. De dolda utmaningar som diagnoserna för med sig innebär att de tvingas kämpa så mycket mer med varje moment under sin skoldag än andra elever.

Ändå är det dessa elever som har svårast att tillgodogöra sig maten och återhämtningen under skolmåltiderna. Hur kommer det sig? Och vad kan ni göra för att ändra på det?

Föreläsningen ger er kunskap, insikter och konkreta verktyg som kommer göra stor skillnad både för eleverna ni möter och för er egen arbetsvardag.

Föreläsningen kombineras med fördel med en workshop där ni omsätter era nya kunskaper till vad ni konkret ska göra för att skapa fungerande måltider för elever med npf.  

För dig som:

  • arbetar med måltider för barn i till exempel förskola och skola
  • arbetar inom elevhälsan
  • är npf-förälder och kämpar med utmanande matsituationer

FÖRELÄSARE

Boel Olin

Kognitiv NPF-coach, föreläsare, utbildare och driver Bredvid NPF-coach.

Boel är diplomerad kognitiv NPF-coach och har 20 års erfarenhet av att leva med npf i familjen.  

Tidigare erfarenheter omfattar över 15 år inom IT (bland annat som systemutvecklare, lösningsarkitekt och IT-konsult) och över 10 år som verksamhetsutvecklare och verksamhetsarkitekt.    

Hennes förmåga att föreläsa, utbilda och genomföra workshops är något som uppskattas av många.    

Min inspiration och drivkraft är mina två barn som båda har flera npf-diagnoser och relaterade tillstånd. Jag vet av egen erfarenhet hur kämpig, utmanande och utmattande vardagen kan vara.    

Men jag har också fått uppleva när det vänder. Det vill jag dela vidare till dig som vill få vardagen med npf att fungera —hemma, på jobbet eller på fritiden.💚"  

/ Boel


Varma ord från deltagare

"En suverän föreläsning. Kompetent föreläsare som dessutom delar med sig av egna erfarenheter."

/ Deltagare

 * * * * * * * * * * *

"Jag har fått mycket större förståelse för elevers behov av anpassade måltider."

/Deltagare

”Att jobba med mat till barn i förskola och skola innebär att varje dag möta barn med NPF. För at kunna möta barnen på ett bra sätt så att de får den näring och energi de behöver krävs kunskap och förståelse.

Boel på Bredvid NPF-coach genomförde en mycket uppskattad utbildning för vår kostpersonal. Genom föreläsning och workshop fick vi ny kunskap och verktyg som vi har stor nytta av i vår fortsatta vardag!  

Kockarna i centralköket har fått en större förståelse för varför de ska göra de egna matlådorna och vilken skillnad det kan göra för barnen.  

Kökspersonalen som möter barnen i skolrestaurangerna har fått en större förståelse och känner sig mer trygga i hur de ska bemöta barnen i måltidssituationen." 

Lena Bergström
Kostchef i Habo kommun 

Hör av dig

Låter föreläsningen intressant?
Hör av dig så skräddarsyr vi ett upplägg som möter era behov.