FÖRELÄSNING

NPF på jobbet
Om hållbart och inkluderande arbetsliv med npf

Ett hållbart och inkluderande arbetsliv också för den med adhd, autism eller andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (npf) gynnar alla. Medarbetare, chefer och hela organisationen.  

Genom denna föreläsning kommer ni att minska problem med kommunikation, samarbete, misskötsel, ohälsa och frånvaro som beror på npf.

Samtidigt kan ni dra nytta av mångfaldens möjligheter. Till exempel attrahera fler vid rekrytering och utveckla varje medarbetare att nå sin potential.  

Resultatet blir ökad trivsel & arbetsglädje. Det ger ökad produktivitet & kvalitet. Det innebär ökad lönsamhet.

I denna föreläsning delar jag med mig av de 4 viktigaste sakerna du som ledare behöver göra för att uppnå ett hållbart och inkluderande arbetsliv med npf:

 • Skaffa kunskap
  Du behöver inte vara expert på npf. Men du behöver lite kunskap för att känna igen vanliga symptom så att du inte misstolkar dem och därmed försöker lösa fel problem.
 • Coacha dig själv
  Du behöver bli medveten om - och kanske förändra ditt eget förhållningssätt till utmanande situationer på arbetet. Det här gör större skillnad både för dig och för din medarbetare än du kanske anar.
 • Agera stödjande 
  Att du som ledare har ett coachande förhållningssätt är gynnsamt för alla medarbatare. För den med npf ger det ännu större effekt.

  Du kan dessutom bidra till en trygg och tillåtande kultur där alla får vara sig själva och vågar berätta om sin diagnos. Ökad förståelse för varandra gör stor skillnad i vardagen.
 • Skapa förutsättningar
  Med en välfylld verktygslåda blir de svåra samtalen enklare att ta initiativ till. För du har förslag till strategier som kompenserar för det som är svårt för den som har ett annat sätt att fungera än de flesta. Du skapar förutsättningar för varje medarbetare att nå sin potential.


Föreläsning för dig som är:

 • chef
 • HR-specialist
 • medarbetare

FÖRELÄSARE

Boel Olin

Kognitiv npf-coach, föreläsare och VD för Bredvid NPF-coach

"Min inspiration och drivkraft är mina två barn som båda har flera npf-diagnoser och relaterade tillstånd. Jag vet av egen erfarenhet hur kämpig, utmanande och utmattande vardagen kan vara.

Men jag har också fått uppleva när det vänder! Det vill jag dela vidare till dig som vill få vardagen med npf att fungera - hemma, på jobbet eller på fritiden. 💚"

Boel är diplomerad kognitiv NPF-coach och har nästan 20 års erfarenhet av att leva med npf i familjen. Dessutom har hon över 10 års erfarenhet som IT-konsult och över 10 års erfarenhet som verksamhetsutvecklare och verksamhetsarkitekt.

Hennes förmåga att föreläsa, utbilda och facilitera workshops både på strategisk, taktisk och operativ nivå i olika organisationer, är något som uppskattas av många.  


Varma ord från deltagare

Tack för din föreläsning. Verkligen en av de bättre jag sett!

 
Jag är så tacksam för en superbra och intressant föreläsning!


Det viktigaste jag tar med mig är vilken skillnad det blir om jag ser
'en jobbig medarbetare' eller 'en medarbetare som har det jobbigt'.


Jag tar med mig vikten av att coacha mig själv för att kunna coacha mina medarbetare. 

Hör av dig om du är intresserad