Npf-blomman förälder

Föräldragrupp online för dig som är npf-förälder och vill ge dig själv de bästa förutsättningarna att få vardagen med npf att fungera.

Vill du få vardagen med npf att fungera?

”Ja, men det är ju en utopi. Jag har testat allt, och inget fungerar.”
Kanske tänker du så med en uppgiven suck?

Jag förstår om det känns så när till exempel skolan inte fungerar för ditt barn, när konflikter och utbrott duggar tätt och du får ta emot hårda ord från ditt barn, när ingen i familjen egentligen mår särskilt bra. Och allt detta trots dina stora ansträngningar med lågaffektivt bemötande, förutsägbarhet i vardagen och samverkan med skola och vård i otaliga möten.

Men om det vore sant, då skulle inga npf-familjer få vardagen att fungera. Faktum är att jag har varit där själv. I kaoset. Jag vet hur kämpig, utmanande och utmattande vardagen kan vara.

Men jag har också fått uppleva när det vänder och hur vi bit för bit fått allt fler delar av livet att fungera. Idag fungerar det ofta ganska bra hos oss. Och det är milsvid skillnad mot hur det var för några år sedan. 

Npf-blomman visar vägen ut ur kaoset!

Npf-blomman är min modell för hur du får vardagen med npf att fungera. Den sammanfattar mina erfarenheter som npf-förälder och npf-coach och beskriver de fyra viktigaste delarna du behöver.  

I föräldragruppen får du guidning och stöd i de delar som du saknar eller behöver mer av.

Du kommer att:

 • Öka din kunskap om npf-diagnoser och relaterade tillstånd
 • Lära dig hjälpsamma strategier som kompenserar för det som ännu är svårt
 • Stärka dina relationer
 • Utveckla din egen förmåga att förändra situationer

Välkommen in i gemenskapen

Välkommen in i en varm och trygg gemenskap med andra föräldrar som vet hur det är att leva med npf i familjen. Vi stöttar och hjälper varandra i med- och motgång.

Varje månad får du som medlem:

Workshop utifrån månadens tema
Du får värdefull kunskap och möjlighet att träna på olika verktyg och strategier som underlättar din vardag. Spelas in och kan ses i efterhand.

Gruppcoaching
Ställ din fråga och lär av andras. En kombination som utnyttjar kraften i gruppen och samtidigt ger individuellt stöd med just dina utmaningar i vardagen. Du kommer få svar på frågor som du inte ens visste att du hade. Du får pepp och stöd när det känns tungt. Och vi firar framgångar tillsammans.  

Bonusmaterial
Medlemsportalen fylls på efterhand bonusmaterial inom npf-blommans fyra delar. Det kan vara föreläsningar, workshops, guider och arbetsblad.

Som medlem har du stor möjlighet att påverka. Tillsammans väljer vi månadsteman samt utvärderar och justerar upplägg. 

Du kan förvänta dig ett fantastiskt resultat

Du kommer att:

 • kunskap om npf 
 • förstå ditt barns starka sidor och dolda utmaningar 
 • använda konkreta verktyg som kompenserar för det som ännu är svårt  
 • stärka relationen till ditt barn, din partner och andra viktiga relationer
 • stödja ditt barn att utvecklas
 • utveckla din egen förmåga att förändra er situation  
 • må bättre och orka över tid 
 • återfå framtidstron
 • börja leva - inte bara överleva

Vilket av de här resultaten inspirerar dig mest?

Läs och inspireras av berättelser från personer som coachats av mig.

”När jag fick kontakt med dig var vi ganska uppgivna. Nu har vi fått bra verktyg att jobba vidare med själva och i skolan.    

Trots att jag läst otaliga böcker och lyssnat på poddar och föreläsningar om att hantera vardagen med barn med NPF och trots att jag innerst inne vet att det är svårigheterna och diagnosen som gör att situationer blir så svåra, så hade jag ofta en känsla av att han ”sätter sig på tvären”, att han inte har lust att göra som det förväntas av honom. Jag inser nu att det är ingen hjälpsam utgångspunkt.    

Jag är glad av att ha blivit påmind om att vara nyfiken. Att inte anta saker utan försöka komma fram till vad som ligger bakom ett beteende som jag upplever som problematiskt. Att förstå vad som är svårt.  

Vi har fått bra verktyg att jobba vidare med själva. Och även material som de kan ha hjälp av i skolan.”

Lina
Npf-förälder

”Boel har hjälpt mig att hantera min vardag med särskilda behov i en barnfamilj på ett bättre sätt.  

Boel har hjälpt mig att reflektera utanför mitt vanda tankemönster, få nya perspektiv och under trygga former utforska hur jag kan hantera min vardag.

Vilken tur att våra vägar korsades!  

Boel har visat förståelse och empati liksom professionalism och kompetens. Dessutom har hon ett inbjudande och lugnt sätt där du blir lyssnad på och respekterad.  

Jag kan varmt rekommendera Boel – även när alla vägar känns uttömda.” 

Erika
Npf-förälder

”Jag vill bara säga TACK för att du kom in i mitt liv när jag behövde det som mest!  

Jag känner ett sådant förtroende för dig. Jag litar inte på många och öppnar inte upp mig för någon som jag inte känner mig trygg med. Men du lyckades!

Du har hjälpt mig att bli nyfiken istället för dömande. Det har gett resultat direkt. Ikväll hade vi en sååå trevlig måltid med vårt barn. Vi har pratat och skrattat!

Tack från botten av mitt hjärta. Nu börjar min resa som en stöttande mamma.

Kram Pia ❤️” 

Pia
Npf-förälder

Vilket medlemskap passar dig bäst?

Månadsmedlem

Flexibelt och fritt. Du betalar månad för månad och är medlem så länge du önskar. Ingen bindningstid. Du är med så länge du vill.

 • Workshop
 • Gruppcoaching 
 • Bonusmaterial 
 • Varm gemenskap

Årsmedlem

Du satsar ett helt år på dig själv och din familj. Du betalar per månad men gör ett årsåtagande och får därför en individuell coaching som bonus (värde 1200 kr).  

 • Workshop
 • Gruppcoaching
 • Bonusmaterial 
 • Varm gemenskap
 • En individuell coaching - 60 minuter med fullt fokus på dina utmaningar i vardagen.  
Om du ångrar dig inom 30 dagar kan du avsluta medlemskapet. Bara att höra av dig. Du betalar då bara för första månaden.

När året gått övergår ditt medlemskap till månadsmedlemskap som du kan avsluta när du vill.

Kickstart-paket

För dig som snabbt vill uppnå stor förändring i din vardag. Bästa kombinationen - du får både individuellt stöd och del av kraften i gruppen.

 • Workshop, gruppcoaching, och bonusmaterial i föräldragruppen Npf-blomman förälder
 • Två individuella coachningar varje månad i 3 månader. 60 minuter varje gång med fullt fokus på dina utmaningar i vardagen.
 • Löpande stöd mellan samtalen via mail eller meddelande (mycket uppskattat)

Om du ångrar dig inom 30 dagar kan du avsluta medlemskapet. Bara att höra av dig. Du betalar då bara för första månaden.

När 3 månader gått övergår ditt medlemskap till månadsmedlemskap som du kan avsluta när du vill. 

Du behåller ditt pris så länge du är medlem. 

Som medlem får du dessutom tillgång till fler fördelar:

 • Var med 2, betala för 1. Din partner kan vara med utan extra kostnad. En uppskattad möjlighet att få tid tillsammans och möjlighet att prata ihop er i viktiga frågor.
 • Behöver du eller en familjemedlem individuell npf-coaching? Som medlem har du förtur i min kalender och får alltid mitt lägsta pris oavsett hur många timmar du bokar. 
 • Rabatt hos Funka Mera - funktionella hjälpmedel som får fler att funka mer.

Det här är Boel

Boel Olin

Min inspiration och drivkraft är mina två barn som båda har flera npf-diagnoser och relaterade tillstånd. Jag vet av egen erfarenhet hur kämpig, utmanande och utmattande vardagen med npf kan vara.

Men jag har också fått uppleva när det vänder och vardagen börjar fungera igen! Det är denna kunskap och erfarenhet tillsammans med mina verktyg som kognitiv npf-coach jag vill dela med mig av, så att också du ska få en fungerande vardag med npf.

Det är därför jag driver Bredvid NPF-coach. Jag ser fram emot att få gå bredvid också dig en bit på din resa för att du ska få vardagen med npf att fungera.
/ Boel 

Vad tycker andra om Boel som npf-coach?

”Boel är en lugn, varm och professionell npf-coach  

Boel är lyhörd för alla parters intressen och behov. Genom ett välstrukturerat arbete där tydliggörande pedagogik används och med god förmåga att skapa möten med hög trygghetsfaktor skapas möjligheter till förändring och ökad förståelse."

Camilla Junelind
Speciallärare Dalviksskolan

”Boel är en väldigt behaglig och förtroendeingivande person.  

I andra sammanhang känner jag att man behöver förklara hur livet kring barn med npf kan te sig. Vi behöver inte prata om det, hon vet och kan npf.  

Boel har en god förmåga att sätta fokus på det viktiga. Våra samtal har varit väldigt givande. Jag har kunnat landa i nya insikter som tagit mig framåt.” 

Angela
Npf-förälder

”Vi är så nöjda med Boels förmåga att förmedla sin kompetens och sitt varma sätt att bemöta människor.  

Sport for Life har en återkommande familje- och sportvecka på Gullbrannagården. Inför 2022 ville vi skapa bättre förutsättningar för personer med NPF att kunna vara med.

Vi tog hjälp av Boel inför och under veckan. Boels kompetens och förmåga att träna ledare och hjälpa till i bemötandet av NPF-familjer har varit ovärderligt. Det gav en trygghet och stabilitet i ledarteamet.  

Vi ser mer än gärna ett fortsatt gott samarbete med Boel och kan varmt rekommendera henne till andra liknande sammanhang.” 

Johan Lagerbeck
Verksamhetsledare Sport for Life

Du kanske undrar...

Åh, jag fattar precis känslan. Du ska vara den som planerar, fixar, behåller lugnet, tröstar, ... Listan är hur lång som helst.

Men faktum är att du kommer spara både tid och energi. Du slipper lägga tid på att googla efter information, kunskap och strategier från många olika källor. Du kommer också spara tid och energi efterhand som tjat, konflikter och låsningar minskar. 

Min erfarenhet är att det är så värt tiden du du investerar i dig själv och din familj - många gånger om.

Ja! Det krävs ingen diagnos för att få vara med. Och ni behöver inte stå i kö.

Kanske befinner du dig där jag var för några år sedan. Jag hade läst massor om npf och testat mängder med strategier för att kompensera för det som var svårt. Men ändå var det kaos. Det jag saknade var medvetenhet om mig själv, insikt om hur mina tankar och känslor påverkar det jag gör och det resultat jag får. Den förändring det gjorde i vår vardag var nästan som magi. Det kan du också få uppleva.

Med npf-coaching får du stöd att utveckla de delar av npf-blomman som du behöver mer av. För alla delarna behövs för att det ska bli en varaktig förändring. Vilka delar behöver du utveckla?  
- Öka din kunskap om npf-diagnoser?
- Lära dig hjälpsamma strategier?
- Stärka dina relationer?  
- Stärka din förmåga att förändra din situation?  

Jag fattar - ingen vill satsa fel! Men en hel månad är mycket billigare än en enda 1:1 coaching-timme och du får snabbare resultat än om du försöker göra allt själv. Du får dessutom behålla ditt pris så länge du är medlem.

Den hjälp jag själv fått av npf-coaching går inte att värdera i pengar. Det har förändrat mitt och familjens liv.

Alla workshopar spelas in, så du kan ta del av det när du vill, hur många gånger du vill. Du har också tillgång till alla workshopar som genomförts före du blev medlem.

Gruppcoaching spelas inte in av respekt för deltagarnas personliga integritet.
Ta del av vår integritetspolicy här.

Ja, du kommer klara det galant. Gruppcoaching och medlemsträffar genomförs i zoom och du får hjälp att komma igång. Du använder en dator eller smartphone och ansluter till mötet genom att klicka på en länk som du får i ett mail från mig. Du behöver inte installera något program. Bonusmaterial finns på medlemsportalen där du enkelt loggar in. 

Väljer du kickstart-paket får du faktura en gång per månad i 3 månader. Fakturan ska betalas inom 10 dagar.
När 3 månader gått övergår medlemskapet till månadsmedlem som du kan avsluta när du vill.

Väljer du årsmedlem eller månadsmedlem dras månadssumman varje månad från det kort du använder när du anmäler dig. Vill du inte betala med kort kan du istället välja att betala via faktura.

Väljer du kickstartpaket eller årsmedlem kan du avsluta medlemskapet om du ångrar dig inom 30 dagar. Du betalar då bara för den första månaden.

Väljer du månadsmedlem har du ingen bindningstid. Du kan avsluta ditt medlemskap när du vill.

Du får ett mail med all information du behöver för att komma igång, till exempel datum och länkar till kommande träffar så att du kan anmäla dig samt hur du hittar till kursportalen med allt bonusmaterial som du kan ta del av.

Ja, självklart! Jag erbjuder också individuell npf-coaching. Du kan boka mitt populära coachingpaket med 5 individuella samtal samt löpande stöd mellan samtalen via mail eller meddelande. Läs mer på www.bredvidnpfcoach.se eller maila [email protected] för mer information. 

Tveka inte att höra av dig genom att maila [email protected] eller ringa/sms:a till 0723 - 10 03 48.