Därför driver jag Bredvid NPF-coach

"Min inspiration och drivkraft är mina två barn som båda har flera npf-diagnoser och relaterade tillstånd. Jag vet av egen erfarenhet hur kämpig, utmanande och utmattande vardagen kan vara.

Under många år var mitt liv fullständigt kaos. Det var så mycket utmaningar kring barnens skola, kompisar, mat, hygien, rörelse, sömn och mående. Mitt i kaoset slog en tanke rot hos mig. Jag vill hjälpa andra som är i liknande situation.

Det har tagit lång tid, men nu är jag där! Att jag hjälper andra. Jag är så tacksam för förtroendet och ödmjuk inför uppgiften. Det ger mening att få dela vidare all kunskap och erfarenhet jag har skaffat mig. Det är inte förgäves som vi har gråtit alla våra tårar.

Jag är glad att du har hittat hit till mig. Jag ser fram emot att få gå bredvid dig en bit på din förändringsresa. 💚"

Boel Olin /


Utbildning och erfarenheter

Boel är diplomerad kognitiv NPF-coach och har nästan 20 års erfarenhet av att leva med npf i familjen.

Dessutom har hon över 15 års erfarenhet inom IT (bland annat som systemutvecklare, lösningsarkitekt, projektledare och IT-konsult) och över 10 års erfarenhet som verksamhetsarkitekt och verksamhetsutvecklare.  

Boels förmåga att föreläsa, utbilda och facilitera workshops både på strategisk, taktisk och operativ nivå i olika organisationer, är något som uppskattas av många. Andra erfarenheter som kommer väl till pass i rollen som npf-coach är hennes goda förmåga att analysera samband och se helheter.

Utbildningar:
- Gymnasieexamen: Ekonomisk linje
- Högskoleexamen: Dataakonomisk linje 120p
- Verksamhetsarkitekt (IRM och Dataföreningen)
- Kognitiv NPF-coach (Mindmentor)


Intresse och engagemang

På min fritid gillar jag mucisera. Jag spelar trombon och piano. Jag uppskattar också möjligheten att få vara ute i naturen. Vandra, cykla, paddla eller åka skidor. Gärna tillsammans med familjen och våra vänner.

Hela familjen gillar att cykla moutinbike. Det har varit ett andningshål för oss. Här kan vi släppa vardagens krav och utmaningar och ha roligt tillsammans ute i naturen. Att komma iväg har många gånger varit utmanande, men väl på cykel fyller vi på vår energi.

Cykelintresset har växt till ett stort ideellt engagemang i idrottsklubben Hallby för hela familjen. Sen några år tillbaka är jag cykelledare och ansvarig för Hallbys npf-satsning. Tillsammans med ett gäng härliga ledare möter jag varje vecka ca 30 barn och ungdomar med npf för att de ska få uppleva idrottsglädje och gemenskap. Viktigt. Och roligt. 🚴‍♀️😀💚