#61 Sommartips till npf-familjen

Sommaren här här! Och med den stora förväntningar, i alla fall för mig. Vilka är dina förväntningar på sommaren? Kanske längtar du efter ledighet, sol, värme, ljuvliga bad och tid att vara tillsammans med familj, släkt och vänner. I så fall är du långt ifrån ensam.

För en del infrias förväntningarna med lätthet. För andra följer vardagens utmaningar med även under ledigheten och risken finns att man blir besviken.

Fungerande sommar i npf-familjen

Att få sommaren att fungera i en familj där någon har adhd, autism eller andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (npf) kan innebära att skapa en trygg och anpassad miljö där alla kan njuta av sommaren utifrån sina egna förutsättningar.

Jag vill dela med mig av mina erfarenheter som har hjälpt oss och många andra. En hel del vet du säkert redan. Men ibland behöver man höra det igen och få en vänlig knuff för att också göra det man redan vet.

Sista tipset blir det första

Först ut är tipset som höll på att bli det sista. Det handlar om att ta hand om sig själv. När det stod där på plats 10 i min lista insåg jag att det är just så det ofta blir. Att mina behov kommer sist. Om det finns tid och ork kvar.

Raskt fick tipset flytta upp till första plats på listan istället. Det blir min vänliga påminnelse till mig själv och till dig att göra detta i första hand. För det hjälper dig att bli ditt bästa jag. Du lägger grunden för en bra sommar.


Jag strösslar ut sommartipsen efterhand under hela sommaren. Ett tips per blogginlägg. Första tipset kommer redan idag. Du hittar det här:

>> #1 Ta hand om dig själv


Jag önskar dig och din familj en sommar som blir precis som ni önskar och behöver. 🌞

Boel Olin
/din guide till en fungerande vardag med npf


Kategorier: : Fungerande vardag med npf