#39 Fungerande vardag med npf - på lovet

Jullovet närmar sig med stormsteg. ÄNTLIGEN! Ja, så tänker nog många föräldrar just nu. Vad skönt det ska bli med ledighet.

Äntligen lov…eller?

Men det gäller kanske inte dig som har barn med npf. För hur tufft det än är under terminerna så har de en inbyggd struktur som faktiskt underlättar vardagen. Vi kanske inte alltid tänker på det under terminens gång. Men när lovet kommer och strukturen försvinner, ja då märks det verkligen. Då är det nämligen helt upp till dig att få varje dag hela lovet att fungera.

Det handlar bland annat om att få till mat, sömn, komma ut, rörelse, göra något annat en stund än att spela datorspel, träffa vänner, umgås med familjen.

Jag har tyvärr inför många lov gjort misstaget att prioritera bort planering och förberedelser inför lovet. Man är så sliten efter en hel termin och orkar inte ta tag i en enda sak till. Nu vill jag bara ha lite semester själv!

Liten insats - stor skillnad

Men de gånger jag faktiskt har prioriterat att skapa en struktur, så har det betalat sig många gånger om. Lovdagarna har fungerat mycket bättre med färre utbrott och konflikter som följd. Och därmed har vi fått mer vila, återhämtning, gemenskap och glädje. Du vet det där vi längtar efter och behöver så otroligt mycket.

Känner du igen dig i tankarna inför lovet?

I så fall vill jag dela med mig av ett enkelt tips som underlättar vardagen med npf när det är lov. Du kommer hjälpa ditt barn att få ett bättre lov – samtidigt som du sparar energi och får tid över att göra det du själv längtar efter och behöver så väl.

Nyfiken på att veta mer?

Välkommen att ta del av detta kostnadsfria mini-webbinar (15 minuter långt) där jag berättar hur du med en liten insats kan göra stor skillnad i er vardag. Webbinaret är inspelat så du kan titta på det när du vill.

Lycka till!

Boel Olin
/din guide till en fungerande vardag med npf


Kategorier: Fungerande vardag med npf, Hjälpsamma strategier