Vad gör jag när ...?

Vad gör jag när mitt barn inte slutar spela, inte äter, bara bråkar osv? Kursen ger dig verktyg att förstå, hantera o minska utmanande beteenden.

Känns det hopplöst?

När någon i familjen har adhd, autism, Tourettes syndrom – eller andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (npf), är det tufft att få vardagen att fungera.

En anledning kan vara utmanande beteenden som du möts av gång på gång. Beteenden som ställer till problem för ditt barn själv, eller för andra i barnets omgivning.

Det kan vara ditt barn som:

  • Får arga utbrott 
  • Inte får något gjort på lektionerna i skolan 
  • Inte stänger av datorn  
  • Knappt äter någon mat
  • Vägrar borsta tänderna 

Listan kan göras lång. Du vet hur er lista ser ut.

Det tar mycket energi från både dig och ditt barn och du har försökt på olika sätt att komma till rätta med problemet. Men inget verkar hjälpa.

Till slut står man där full man hopplöshet, uppgivenhet och frustration. Vad ska jag göra då?

Känner du igen dig? 

Vill du lära dig en hjälpsam strategi?

I denna onlinekurs lär du dig ett konkret verktyg för att förstå, hantera och minska utmanande beteenden.

Under kursen växlar du mellan kortare videoavsnitt och arbete på egen hand med övningsuppgifter i en arbetsbok.  

Du kommer byta din känsla av uppgivenhet mot en känsla av hopp och förnyad förmåga att få vardagen med npf att fungera lite bättre.  

Det här ingår i kursen

  • Inloggning till kursportal
  • 7 kortare videoavsnitt 
  • Arbetsbok med övningsuppgifter
  • Tillgång till kursen under 60 dagar

Vad kostar kursen?

Kursen kostar 399 kr

Kursledare

Boel Olin

Min inspiration och drivkraft är mina två barn som båda har flera npf-diagnoser och relaterade tillstånd. Jag vet av egen erfarenhet hur kämpig, utmanande och utmattande vardagen med npf kan vara.

Men jag har också fått uppleva när det vänder och vardagen börjar fungera igen! Det är denna kunskap och erfarenhet tillsammans med mina verktyg som kognitiv npf-coach jag vill dela med mig av, så att också du ska få en fungerande vardag med npf.

Det är därför jag driver Bredvid NPF-coach. Jag ser fram emot att få gå bredvid också dig en bit på din resa för att du ska få vardagen med npf att fungera.
/ Boel 

Vad säger andra om Boel som npf-coach?

”Jag är glad över att ha blivit nyfiken

När jag fick kontakt med dig var vi ganska uppgivna.

Trots att jag läst otaliga böcker och lyssnat på poddar och föreläsningar om att hantera vardagen med barn med NPF och trots att jag innerst inne vet att det är svårigheterna och diagnosen som gör att situationer blir så svåra så hade jag (vi) ofta en känsla av att han ”sätter sig på tvären” på grund av att han inte har lust att göra som det förväntas av honom.

Jag är glad av att ha blivit påmind om att vara nyfiken. Att inte anta saker utan försöka komma fram till vad som ligger bakom ett beteende som jag upplever som problematiskt. Vad som är svårt.

Jag tycker vi har fått bra verktyg att jobba vidare med själva.

Lina

NPF-förälder

”Boel är en väldigt behaglig och förtroendeingivande person.

I andra sammanhang känner jag att man behöver förklara hur livet kring barn med NPF kan te sig. Vi behöver inte prata om det, hon vet och kan NPF.

Boel har en god förmåga att sätta fokus på det viktiga. Våra samtal har varit väldigt givande. Jag har kunnat landa i nya insikter som tagit mig framåt.” 

Angela

NPF-förälder

”Vi är så nöjda med Boels förmåga att förmedla sin kompetens och sitt varma sätt att bemöta människor.

Sport for Life har en återkommande familje- och sportvecka på Gullbrannagården. Inför 2022 ville vi skapa bättre förutsättningar för personer med NPF att kunna vara med.

Vi tog hjälp av Boel inför och under veckan. Boels kompetens och förmåga att träna ledare och hjälpa till i bemötandet av NPF-familjer har varit ovärderligt. Det gav en trygghet och stabilitet i ledarteamet.

Vi ser mer än gärna ett fortsatt gott samarbete med Boel och kan varmt rekommendera henne till andra liknande sammanhang.” 

Johan Lagerbeck

Verksamhetsledare Sport for Life