Vad gör jag när ...?

Vad gör jag när mitt barn inte slutar spela, inte äter, bara bråkar osv? Genom kursen lär du dig förstå, hantera o minska utmanande beteenden.

Känns det hopplöst?

När någon i familjen har adhd, autism, Tourettes syndrom – eller andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (npf), är det tufft att få vardagen att fungera.

En anledning kan vara utmanande beteenden som du möts av gång på gång. Beteenden som ställer till problem för ditt barn själv, eller för andra i barnets omgivning.

Det kan vara ditt barn som:

  • Får arga utbrott 
  • Inte får något gjort på lektionerna i skolan 
  • Inte stänger av datorn  
  • Knappt äter någon mat
  • Vägrar borsta tänderna 

Listan kan göras lång. Du vet hur er lista ser ut.

Det tar mycket energi från både dig och ditt barn och du har försökt på olika sätt att komma till rätta med problemet. Men inget verkar hjälpa.

Till slut står man där full man hopplöshet, uppgivenhet och frustration. Vad ska jag göra då?

Känner du igen dig? 

Vill du lära dig en hjälpsam strategi?

Genom kursen lär du dig förstå, hantera och minska utmanande beteenden vilket innebär att du hjälper ditt barn att lyckas och må bättre. Det i sin tur gör att du mår bättre, orkar mer och stärker ditt självförtroende som förälder.

Tänk att få se de utmanande situationerna bli allt färre! Tänk att få byta hopplöshet mot hopp och förnyad kraft att få vardagen att fungera. 

  • Sju kortare videoavsnitt 
  • Arbetsbok med sex övningar som hjälper dig att förstå, hantera och minska utmanande beteende
  • Gå kursen i din egen takt
  • Tillgång till kursen under 60 dagar
  • Du kan börja direkt

Vad kostar kursen?

Kursen kostar 499 kr

Kursledare

Boel Olin

Min inspiration och drivkraft är mina två barn som båda har flera npf-diagnoser och relaterade tillstånd. I många år var det fullständigt kaos hemma hos oss. Livet i familjen blev inte alls som jag hade hoppats och drömt om. I stället för glädje var det mycket oro, ilska och sorg.

Åren med kaos födde en längtan i mig att få hjälpa andra i liknande situation. Därför har jag utbildat mig till kognitiv NPF-coach. Idag har jag förmånen att jobba med att sprida kunskap, inspiration och tips för en fungerande vardag — hemma, på jobbet och på fritiden. 

Jag ser fram emot att gå bredvid dig en bit på din resa och få dela med mig av kunskap, erfarenheter och hopp. Du kan också få din vardag med npf att fungera. 

Varma hälsningar

/ Boel 

Vad säger andra om Boel som npf-coach?

”Jag är glad över att ha blivit nyfiken

När jag fick kontakt med dig var vi ganska uppgivna.

Trots att jag läst otaliga böcker och lyssnat på poddar och föreläsningar om att hantera vardagen med barn med NPF och trots att jag innerst inne vet att det är svårigheterna och diagnosen som gör att situationer blir så svåra så hade jag (vi) ofta en känsla av att han ”sätter sig på tvären” på grund av att han inte har lust att göra som det förväntas av honom.

Jag är glad av att ha blivit påmind om att vara nyfiken. Att inte anta saker utan försöka komma fram till vad som ligger bakom ett beteende som jag upplever som problematiskt. Vad som är svårt.

Jag tycker vi har fått bra verktyg att jobba vidare med själva.

Lina

NPF-förälder

”Boel är en väldigt behaglig och förtroendeingivande person.

I andra sammanhang känner jag att man behöver förklara hur livet kring barn med NPF kan te sig. Vi behöver inte prata om det, hon vet och kan NPF.

Boel har en god förmåga att sätta fokus på det viktiga. Våra samtal har varit väldigt givande. Jag har kunnat landa i nya insikter som tagit mig framåt.” 

Angela

NPF-förälder

”Vi har hittat nya strategier att pröva för det som känns utmanande just nu.

Genom samtalen har vi fått mod att våga ta ett steg tillbaka och se på vår hemsituation med nya ögon.

Med genuint engagemang har Boel hjälpt oss att ringa in det som funkar och hitta nya strategier att pröva för det som känns utmanande just nu!"

Så värdefulla samtal med insikter att minnas för evigt!" 

Mamma till 12-åring utan diagnos

som ofta kämpar och håller ihop i skolan men rasar i hemmet