Få vardagen med npf att fungera

Gruppcoaching online för npf-föräldrar

Förändra utmanande situationer
så du orkar mer och får bättre relation till ditt barn

Har du blivit den förälder du inte vill vara?

Känns tiden med familjen tuff istället för att du längtar efter det? Jag förstår! När skolan inte fungerar för ditt barn, när konflikter och utbrott duggar tätt och du får ta emot både slag och hårda ord från ditt barn, när ingen i familjen egentligen mår särskilt bra – då är det inte roligt att vara tillsammans.

Det är frustrerande och skapar så mycket oro och stress!  

Om du är som många andra npf-föräldrar jag möter så blir du den föräldern du inte vill vara. Den som tillrättavisar, höjer rösten och sätter upp allt fler regler och krav. Men sanningen är den att konflikterna med ditt barn bara ökar när du gör så. Du skapar frustration och ilska hos ditt barn vilket får honom eller henne att agera ännu mer problematiskt och ni hamnar i en ond cirkel. 

Barnet riskerar sämre hälsa, färre kompisar och lägre eller inga betyg. Du själv riskerar också sämre hälsa och dessutom sämre relation till din partner och vänner, minskad möjlighet att arbeta och minskad arbetsinkomst. 

Kanske har du redan märkt att ni hamnat i en ond cirkel men du vet inte hur du ska ändra på det. 

Det finns sätt att få vardagen med npf att fungera!

Om tillrättavisningar hade fungerat då hade du redan haft en fungerande vardag i familjen.

Uppfostring och hårda metoder kan kännas effektiva i stunden för att du agerar kraftfullt. Men i själva verket skadar det relationen till ditt barn och gör det svårare att nå dit du vill – en fungerande vardag där du stödjer ditt barn att utvecklas och bli självständig.

Det finns sätt att ändra på det här och du kan börja redan idag.

Du kan stärka relationen till ditt barn genom att förstå de dolda utmaningar som npf-diagnosen för med sig, använda hjälpsamma strategier som kompenserar för det som ännu är svårt för ditt barn och genom att bli medveten om ditt eget sätt att vara och agera på.

Vardagen i familjen blir inte längre ett problem eftersom både du och ditt barn mår bättre och har återfått framtidstron.

Häng med under 10 veckor

Under 10 veckor får du stöd att steg för steg få vardagen med npf att fungera. Och du gör det i en trygg och varm gemenskap med andra föräldrar i samma situation.

Vi utgår från NPF-blomman – modellen för hur du får vardagen med npf att fungera. Under dessa 10 veckor kommer du att:

 • Öka din kunskap om npf-diagnoser 
 • Lära dig hjälpsamma strategier 
 • Stärka dina relationer   
 • Stärka din förmåga att förändra din situation 

Du får gruppcoaching och stöd

Gruppcoaching varannan vecka 
75 minuter varannan vecka där du får stöd med dina utmaningar i vardagen – dels genom att du själv blir coachad, dels genom att få lyssna när andra coachas. Du kommer få svar på frågor som du inte ens visste att du hade!

Det ingår 5 tillfällen till gruppcoaching.
18.30 - 19.45: tor 24 nov, ons 7 dec, mån 19 dec, tis 3 jan, ons 18 jan

 • Du väljer själv hur aktiv du vill vara och vilka frågor du vill ta upp. 
 • Det som sägs stannar i gruppen. 
 • Vi ses via zoom och du får en länk till mötet via ett mail från mig.

Pepp och stöd varje dag 
Du har möjlighet att delta i en privat facebook-grupp där vi peppar och stödjer varandra under 10 veckor. Här har du också möjlighet att ställa frågor till mig mellan gruppcoachningarna.

Individuell coaching? 
För dig som behöver få vardagen att fungera så snabbt det bara går, finns möjlighet att boka en 'premiumplats'. Då ingår också 3 individuella samtal som genomförs mellan  gruppcoachningarna. Du hör av dig till mig så bokar vi in tid när det passar oss båda.
OBS! Endast 3 platser

Du kan förvänta dig ett fantastiskt resultat

Du kommer att:

 • kunskap om npf
 • förstå dina barns dolda utmaningar
 • få möjlighet att se bakom ditt barns beteende och förstå barnets behov 
 • använda konkreta verktyg som kompenserar för det som är svårt 
 • stärka relationen till ditt barn, din partner och andra viktiga relationer
 • utveckla din egen förmåga att förändra er situation 
 • må bättre och orka över tid
 • återfå framtidstron

Vilket av de här resultaten inspirerar dig mest?

Läs och inspireras av berättelser från personer som fått individuell npf-coaching av mig.

”När jag fick kontakt med dig var vi ganska uppgivna. Nu har vi fått bra verktyg att jobba vidare med själva och i skolan.  

Trots att jag läst otaliga böcker och lyssnat på poddar och föreläsningar om att hantera vardagen med barn med NPF och trots att jag innerst inne vet att det är svårigheterna och diagnosen som gör att situationer blir så svåra, så hade jag ofta en känsla av att han ”sätter sig på tvären”, att han inte har lust att göra som det förväntas av honom. Jag inser nu att det är ingen hjälpsam utgångspunkt.  

Jag är glad av att ha blivit påmind om att vara nyfiken. Att inte anta saker utan försöka komma fram till vad som ligger bakom ett beteende som jag upplever som problematiskt. Att förstå vad som är svårt.

Vi har fått bra verktyg att jobba vidare med själva. Och även material som de kan ha hjälp av i skolan.”

Lina
NPF-förälder

”Boel har hjälpt mig att hantera min vardag med särskilda behov i en barnfamilj på ett bättre sätt.

Boel har hjälpt mig att reflektera utanför mitt vanda tankemönster, få nya perspektiv och under trygga former utforska hur jag kan hantera min vardag.

Vilken tur att våra vägar korsades!

Boel har visat förståelse och empati liksom professionalism och kompetens. Dessutom har hon ett inbjudande och lugnt sätt där du blir lyssnad på och respekterad.

Jag kan varmt rekommendera Boel – även när alla vägar känns uttömda.” 

Erika
NPF-förälder

”Min dotter tror på sig själv nu och har blivit starkare i sig själv.

Jag hoppades att coachingen av min dotter skulle leda till att hon skulle våga öppna sig och prata. Och precis så har det blivit. Det är så positivt att hon får prata med någon utomstående.

Hon har vågat öppna sig och säga vad hon känner och vad hon tycker skulle bli bättre för henne i skolan. Hon har fått känna sig mer hörd. Hon tror mer på sig själv nu och har blivit starkare i sig själv.” 

Sarah
NPF-förälder

Vad kostar det att vara med?

När du behöver stöd att få vardagen att fungera, men inte har möjlighet att köpa individuell coaching, är gruppcoaching ett mycket bra alternativ.

Till bara hälften av kostnaden får du minst lika stort resultat. Med gruppcoaching får du egen coaching samtidigt som du träffar andra i samma situation och tar del deras erfarenheter, pepp och stöd. Du får svar på frågor som du inte ens visste att du hade. 

Gruppcoaching 10 veckor

PREMIUM

4 995 kr

 • 3 individuella samtal
 • 5 gruppcoachningar
 • Pepp och stöd i privat FB-grupp
 • Möjlighet ställa frågor mellan träffarna

Gruppcoaching 10 veckor


2 459 kr

 • 5 gruppcoachningar
 • Pepp och stöd i privat FB-grupp
 • Möjlighet ställa frågor mellan träffarna

Det här är Boel

Boel Olin

Min inspiration och drivkraft är mina två barn som båda har flera npf-diagnoser och relaterade tillstånd. Jag vet av egen erfarenhet hur kämpig, utmanande och utmattande vardagen med npf kan vara.

Men jag har också fått uppleva när det vänder och vardagen börjar fungera igen! Det är denna kunskap och erfarenhet tillsammans med mina verktyg som kognitiv npf-coach jag vill dela med mig av, så att också du ska få en fungerande vardag med npf.

Det är därför jag driver Bredvid NPF-coach. Jag ser fram emot att få gå bredvid också dig en bit på din resa för att du ska få vardagen med npf att fungera.
/ Boel 

Vad tycker andra om Boel som npf-coach?

”Boel är en lugn, varm och professionell npf-coach

Boel är lyhörd för alla parters intressen och behov. Genom ett välstrukturerat arbete där tydliggörande pedagogik används och med god förmåga att skapa möten med hög trygghetsfaktor skapas möjligheter till förändring och ökad förståelse."

Camilla Junelind

Speciallärare Dalviksskolan

”Boel är en väldigt behaglig och förtroendeingivande person.

I andra sammanhang känner jag att man behöver förklara hur livet kring barn med NPF kan te sig. Vi behöver inte prata om det, hon vet och kan NPF.

Boel har en god förmåga att sätta fokus på det viktiga. Våra samtal har varit väldigt givande. Jag har kunnat landa i nya insikter som tagit mig framåt.” 

Angela

NPF-förälder

”Vi är så nöjda med Boels förmåga att förmedla sin kompetens och sitt varma sätt att bemöta människor.

Sport for Life har en återkommande familje- och sportvecka på Gullbrannagården. Inför 2022 ville vi skapa bättre förutsättningar för personer med NPF att kunna vara med.

Vi tog hjälp av Boel inför och under veckan. Boels kompetens och förmåga att träna ledare och hjälpa till i bemötandet av NPF-familjer har varit ovärderligt. Det gav en trygghet och stabilitet i ledarteamet.

Vi ser mer än gärna ett fortsatt gott samarbete med Boel och kan varmt rekommendera henne till andra liknande sammanhang.” 

Johan Lagerbeck

Verksamhetsledare Sport for Life

DÖRRARNA STÄNGS 24 november

Missa inte möjligheten att få hjälp att
förändra utmanande situationer så att du orkar mer och får en bättre relation till ditt barn. 


Varmt välkommen in i gemenskapen!

00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Har du frågor innan du anmäler dig?

Ja! Det krävs ingen diagnos för att kunna vara med. 

Jag har full förståelse för känslan att inte orka eller hinna med ytterligare en sak. Jag är själv NPF-förälder. Vardagen är minst sagt tillräckligt utmanande som det är!

Gruppcoachingen är 75 minuter varannan vecka. Träffarna genomförs 18.30 - 19.45 under olika veckodagar så att det inte ska drabba samma veckodag varje gång. Du väljer själv hur mycket tid du är aktiv i den privata facebook-gruppen. Du väljer också själv hur mycket tid du lägger på övningar som du kan få med dig efter coachingen.  

Som den coach jag är så ställer jag nu en motfråga till dig: Hur mycket tid lägger du på att vardagen inte fungerar?
Kan det vara värt att lite tid under 10 veckor för att få vardagen att fungera? 

Kanske befinner du dig där jag var för några år sedan. Jag hade läst massor om npf och testat mängder med strategier för att kompensera för det som var svårt. Men ändå var det kaos. Det jag saknade var medvetenhet om mig själv, insikt om hur mina tankar och känslor påverkar det jag gör och det resultat jag får. Den förändring det gjorde i vår vardag var nästan som magi. Det kan du också få uppleva.  

Med npf-coaching får du stöd att utveckla de delar av npf-blomman som du behöver mer av. Vilka delar behöver du utveckla?  
- Öka din kunskap om npf-diagnoser?
- Lära dig hjälpsamma strategier?
- Stärka dina relationer  
- Stärka din förmåga att förändra din situation?

NPF-coaching är inte en generell utbildning som översiktligt går igenom npf-diagnoser som adhd och autism. Det är individuell coaching i grupp där du har möjlighet att få hjälp med just det som är utmanande i din vardag.  

Vi spelar in gruppsamtal om alla deltagare samtycker till inspelning. Inspelningen sparas på kurssidan för att du som deltagare ska kunna lyssna i efterhand om du har missat ett gruppsamtal  eller om du vill lyssna en gång till. Samtalen finns kvar under en vecka och raderas därefter.

Ta del av vår integritetspolicy här.

Datum för nästa start är inte satt ännu. Troligtvis i början på nästa år. Men varför inte hänga på redan nu? Hur länge vill du skjuta upp din dröm om en fungerande vardag med npf?  

Ja, självklart! Jag erbjuder också individuell npf-coaching. Du kan boka enstaka samtal eller ett coachingpaket där 5 individuella samtal ingår. Läs mer på www.bredvidnpfcoach.se eller maila [email protected] för mer information. 

Ja, du kommer klara det galant. Gruppcoachingen genomförs i zoom och du får hjälp att komma igång. Du använder en dator eller smartphone och ansluter till mötet genom att klicka på en länk som du får i ett mail från mig. Du behöver inte installera något program. 

Du betalar hela summan på en gång med det kort du använder när du anmäler dig.   

Om du ångrar dig innan andra gruppcoachingen, kan du välja att avsluta. Du betalar då bara för första gruppcoachingen (499 kr). Du avslutar genom att maila till [email protected] Ta del av våra användar- och köpvillkor här

Du får ett mail med
- datum och länk till gruppcoachningarna
- länk till privat facebook-grupp.

Gå med i den privata facebook-gruppen på en gång. Du behöver inte vänta till första gruppcoachningen, utan har du frågor så ställ dem FB-gruppen. 

Tveka inte att höra av dig genom att maila [email protected] eller ringa/sms:a till 0723 - 10 03 48.